Sådan Kan du leje en kran til private opgaver

  • September 08, 2021
  • by

Det er bestemt ikke fordi, man skal bruge en kran til alle private bolig- og byggeprojekter. Men der kan opstå situationer, hvor du får behov for at leje en kran til dit projekt.

I mange tilfælde kan det være nok med en liftvogn, hvis opgaven f.eks. primært handler om at komme op i højden. Det kan f.eks. være ved renovering af et tag eller ved opbygning af en skorsten. Opgaver som disse har ikke samme behov for løftestyrke, da liften ofte blot skal få personer op i luften, hvorfra de skal udføre opgaver.

Kranen tjener derimod ofte at andet formål. Naturligvis skal du udnytte, at den kan løfte højt, men mange låner også arbejdskraften fra f.eks. en mobilkran for at få selve løftet. Kranen har nemlig en helt anden løftestyrke kontra en lift. Derfor er det også en form for mobilkran, du skal have fat i, hvis du f.eks. skal have leveret tunge byggematerialer, som skal løftes over hæk, hegn eller mur – eller hvis du skal have leveret et større færdigsamlet komponent til haven som f.eks. et legehus eller et vildmarksbad.

Kranløsningen kan skåne haven

En af de fordele, som en kran har, er ifølge BAS Kraner A/S at den skåner haven. En kran kan arbejde fra den side af hækken, hvor der er asfalt og reel vej. Herfra kan den sende lasten over hækken og placere den det bedst egnede sted. Dermed skal man ikke have større køretøjer ind i selve haven. Skal man det, risikerer man nemlig, at man får revet sin fine plæne op. Særligt hvis der har været regn, vil maskiner efterlade spor – og selv i tørt vejr kan trykket fra en tung maskine efterlade mærker på græsplænen. Det er ikke alle boligejere, som er interesseret i det.

I forhold til at arrangere transporten med et kranfirma, er det faktisk blot at ringe til et. Der vil være en logistisk koordination i forhold til at samle lasten op et sted og sende den frem til døren. Dette er dog blot et spørgsmål om at koordinere.

Nogle steder, hvor man køber sit lejehus, byggemateriale etc., kan de tilbyde levering, hvormed man ikke selv skal arrangere transporten. Dette er dog langt fra tilfældet alle steder, da en kran er et specialkøretøj og arbejdsredskab, som ikke alle firmaer er i besiddelse af.

Husk desuden at ringe til et kranfirma nær din adresse i god tid, så du er sikker på at få leveret dine materialer i ordentlig tid, så du selv eller dine håndværkere har dem, når opgaven skal løses.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *