Investér i din søvn – prøv en kapok dyne

Det er aften. Du sidder i sofaen og er ved at miste kontrollen over dine øjenlåg og beslutter derfor, at det er ved at være tid til at gå i seng. Du kryber under din ældre dundyne og selvom din krop er træt er det svært at falde til ro. Dynen klumper, og du er derfor enten for kold eller for varm. Din krop kan ikke finde ro.

Hvis du kender til følgende scenarie er du ikke alene. Alt for mange har i dag problemer med at falde i søvn, selvom deres kroppe tydeligt er trætte, og det kan der være mange årsager til. En af de helt lavthængende frugter kan være, at din dyne simpelthen ikke lever op til dine krav, og hvis du lige nu ejer en ældre eller billig dyne, kan det være helt oplagt at skifte til en ny – og dette kunne eventuelt være en bæredygtig og varm kapok dyne.

En lang række fordele

Med en kapok dyne får du en lang række forskellige fordele, som du måske aldrig har oplevet ved dine tidligere dyner. Uanset om du er vant til et vat-, dun- eller fiberdyne, vil en kapok dyne uden tvivl være en åbenbaring. Kapok er et 100% naturligt fyld, der bruges til både kapok dyner, puder og kapok madrasser. Kapokfibrene findes i frøkapslerne fra kapoktræet, der vokser vildt i primært Syd- og Mellemamerika. Her er træet i mange århundreder blevet tilbedt som Gudstræet, da de indfødte mente, at det høje træ voksede helt op til guderne. Disse træer er dagen i dag stadig behandlet med respekt, og du kan derfor være garanteret et naturprodukt direkte fra den vilde regnskov.

Når fibrene er høstet bliver de sorteret. De grovere fibre går til madrasser, hvor fibrene nemt kan udfylde bolstret, og de finere fibre bliver brugt til kapok dyner og kapok puder. Da fibrene oftest kommer fra vildtvoksende træer, er der absolut ingen grund til at bruge hverken kunstvanding, gødning eller pesticider, og dette betyder, at forbrugeren også får fingrene i et helt økologisk produkt. For det meste vil dynens bolster være lavet af økologisk bomuld, da det er nemmere at væve med end kapok.

Perfekt til allergikere

At kapok dyner er helt økologiske er selvsagt helt genialt, hvis man er allergiker og dermed overfølsom over for diverse stoffer og kemikalier. Dette vil man naturligvis undgå helt i en kapok dyne. I samme omgang kan det derfor også være oplagt at investere i en kapok pude, så du undgår at få unødvendige stoffer helt tæt på ansigtet. Derudover er kapok og vandafvisende, og dette betyder også, at dynen holdes helt tør. Eftersom små skadedyr som husstøvmider, der ofte er den primære årsag til støvallergi, lever i fugtige miljøer, kan disse altså heller ikke leve i din nye kapok dyne. Af denne grund er den også højst anbefalet til folk med husstøvmideallergi.

Ønsker du at læse mere om kapok eller prøve en kapok dyne og kapok pude på egen krop, kan du finde hele udvalget på GreenTown, Danmarks grønne markedsplads.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *