Bliv klogere på dyrelivet

Er du nysgerrig på hvilke dyr, der i løbet af natten lægger vejen forbi din grund? Uanset om du er jæger eller biolog eller bare er glad for dyrelivet udenfor, kan du få rigtig meget ud af at installere et såkaldt vildtkamera. Et vildtkamera udsender infrarøde stråler, der skjuler det for dyrene, så de ikke lægger mærke til dets eksistens, og med en sensor, der aktiveres, når der er bevægelse i området, vil det begynde at optage, så du kan udforske dyrelivet.

Vildtkameraer er i udgangspunktet batteridrevne. Det betyder, at du kan installere det på steder, hvor du ikke lige har mulighed for at føre en ledning til, og du behøver ikke bekymre dig om hverken frost eller regn, da det er noget, kameraerne godt kan tåle. I Danmark er det vigtigt, at vildtkameraer kan klare lidt af hvert vejrmæssigt, da det er meget omskifteligt, og det er de naturligvis blevet optimeret efter.

Simpel løsning

Selvom du måske ikke har prøvet at bruge et vildtkamera før, er det ikke noget, du behøver de helt store kurser i for at kunne finde ud af. Det er meget simpelt at bruge kameraet, der har et helt almindeligt SD-kort isat, som lagrer de optagelser, der kommer i hus. Mange spiller desuden sammen med smartphones, så du kan se optagelserne direkte på mobilen, hvis I har forbundet den med kameraet. Alternativt kan du altid se videoerne på din computer.

Der findes desuden forskellige kameraer, der er målrettet bestemte dyr, og som passer bedre ind i bestemte områder end andre – nogle giver rigtig god mening for jægere, der har brug for at kortlægge dyrenes ruter, mens andre er specifikt rettet mod småfugle, der kommer i nærheden. Det er med til at give et indblik i faunaen, som du ellers ikke kunne have fået, og de er meget mere målrettet opgaven end andre typer af kameraer.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *