Tre tips til at gøre noget godt for dit helbred om vinteren

Vinteren kan godt være streng at komme i gennem for mange mennesker. Der hersker som oftest både forkølelse, influenza, hoste, lungebetændelse eller halsbetændelse, og så er det sparsomt med energien, helbredet og humøret. Det er også en meget kold og mørk tid, der samtidig også kan give vinterdepressive tilstande hos de mennesker, der er disponeret herfor. Alt i alt, er vinteren hård at komme i gennem og der er derfor god grund til at optimere sit helbred. Hvordan gør man så det? Her ser vi nærmere på noget inspiration, dog med omtanke for, at dette ikke er en lægelig guide, men blot et par fokuspunkter, som man kan lade sig inspirere af.

Massage Vordingborg

Noget, der kan give immunforsvaret, humøret, muskler, led og bindevæv et ordentligt boost er massage. Der er mange gode effekter ved at gå til massage Vordingborg. Det kan både virke beroligende, lindre ømme muskler, led og bindevæv, arbejde med skader, restituere kroppen og lade sindet og sjælen få et velfortjent pusterum. derudover øger det blodcirkulationen i kroppen, ligesom det ilter blodet. Det giver også lymferne en god drænnage, hvilket kan udskille affaldsstoffer fra kroppen. det er alt samme noget, der gør, at man bliver mere bevidst om sin krop og det giver ny energi og overskud, når man får en omgang forkælelse og omsorg, som også gør noget godt for sjælen at blive puslet om.

Spis sundt

I gennem vinteren skal kroppen have noget ekstra krudt og her kan det at spise sundt være vejen frem. Spis rigeligt med frugt og grønt, så kroppen får vitaminer og mineraler, samt giver fibre til tarmene at arbejde med. Rugbrød er godt for tarmene og er dokumenteret at forebygge tarm kræft. Derudover giver en sund kost også et stabilt blodsukker ligesom det giver en roligere hverdag og nattesøvn, fordi kroppen får den næring, den har brug for. Hermed mærker du ikke nogen sult, der også kan gøre, at din krop bliver mere udpint og sover dårligere.

Vær social

Selvom der ikke er nok godt at sige om sund kost, bevægelse og massage, så er det vigtigste i følge forskningen, at vi har nogle sunde og nærende relationer. Det er det sociale, der giver det største helbred, og her kan du gå lidt i mod vinter humøret og mødes med en ven eller veninde til et glas gløgg, selvom energien måske er lav. Det booster selvværdet, humøret og håbet, når man griner og deler med hinanden.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×