Tre af de værste ukrudtstyper, og hvordan du gør kål på dem

Lige så stor en fryd det kan være at gå i haven, lige så frustrerende og hård en proces kan det være at skulle vedligeholde den, hvis først ukrudtet har invaderet dine bede. Du er sikkert bekendt med sprøjtemidler, men disse giftstoffer er ikke gode at sprøjte med.

Vil du gerne undgå at din have skal lide under ukrudt og samtidig undgå de giftige sprøjtemidler? Så læs med her, hvor du får tips til at fjerne tre af de skrappeste ukrudtstyper herhjemme.

Mælkebøtten og agersnerlen

Lad os starte med den puffede, gule blomst, der skyder op om sommeren og ender som små, lette frø, der nemt formerer sig. Det gør dem særligt svære at få bugt med. De skal fjernes, mens blomsten stadig blomstrer med gule kronblade. Du skal have fat i minimum en tredjedel af roden for at slippe for at få besøg af mælkebøtten igen.

Når du skal bekæmpe agersnerlernes fine blomster, er du nødt til at luge ofte, fordi rødderne er dybe, og derfor kan de være svære at få gravet op i bedet. For at indstille dig på den hyppige lugning, bør du have en belønning i den anden ende. Du kan fx læne dig tilbage med spændende nyheder fra nettet. Find dem via dette link.

Skvalderkål

Skvalderkålen er yderst almindelig, og de fleste, der holder have, har været hærget af skvalderkål på et eller andet tidspunkt. Den breder sig nemlig både med frø og via rødderne, og er derfor en af de meste stædige gæster, du kan have på besøg. Der skal ikke mere end et lille stykke rod til, før en ny skvalderkålsplante kan spire. Benyt en greb til at grave rødderne op og lug dernæst alle spirerne, der kommer frem som resultat af din opgravning.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×