Sikr din fremtid ved at tilmelde dig en a-kasse

  • August 23, 2022
  • by

Du er på udkig efter en a-kasse, men pengepungen rækker måske ikke til særlig meget. Derfor skal du ikke give op, for det er altid en god idé at være medlem af en a-kasse, og her er hvorfor:

Derfor skal du være medlem af en a-kasse

Som medlem af en a-kasse får du en række fordele. Hvis du en dag går hen og bliver arbejdsløs, vil a-kassen stå til rådighed, og hjælpe dig gennem din tid som arbejdsløs. Men får at kunne være medlem af en a-kasse, skal du opfylde en række krav. For det første skal du være medlem af en a-kasse et år før du bliver arbejdsløs, du kan derfor ikke bare tilmelde dig en, når du er blevet arbejdsløs, for så kan a-kassen ikke hjælpe dig. Et andet krav til dig er, at du skal have arbejdet i sammenlagt mindst 52 uger over de seneste tre år. Og til sidst skal du i din periode som arbejdsløs altid stå til rådighed som jobsøgende – det vil sige, at du skal sende mindst to jobansøgninger afsted til kommende arbejdsgivere hver uge.

Kan det betale sig at være medlem af en a-kasse?

Ja det kan det! Du tænker måske, at du bare kan melde dig på kontanthjælpskontoret, når du er blevet opsagt, og det kan du i og for sig også. Men problemet er bare, at dagpengesatsen er væsentlig højere end kontanthjælpssatsen. Når din dagpengesats skal beregnes, så kan du som udgangspunkt få 90% af din månedlige løn, som du har fået de seneste to år. Du kan dog aldrig få højere end 19.351kr, da det er maximum af dagpengesatsen. Hvis du derimod ikke er medlem af en a-kasse, og derfor gerne vil på kontanthjælp, så vil din kontanthjælp svinge alt efter, hvilken livssituation du er i, men du vil altså højst kunne få 15.547kr. For at kunne få 15.547kr, skal du være enlig forsørger over 30 år, eller psykisk syg.

Hvilken a-kasse skal jeg tilmelde mig?

Det er helt op til dig, hvilken a-kasse du er mest tilhænger af. Inden du foretager et valg, kan du altid undersøge, hvad de forskellige a-kasser har at tilbyde dig. Hvis du er på udkig efter de billigste a kasser så kan du altid finde en liste over dem, og selv bestemme. God a-kasse jagt!

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×