Sådan kan du dæmpe angsten

  • October 22, 2021
  • by

Angst er en af de mest hyppigst forekommende psykiske lidelser herhjemme i Danmark. Der er dog en række ting, som du kan være opmærksom på, så den ikke får overtaget for meget plads i hverdagen. Derudover bør du altid opsøge hjælp hos en professionel, som kan hjælpe dig med at dæmpe angsten.

Vær åben og lær nogle gode teknikker
Du har formentlig fået dette råd en enkelt gang eller to, og det er som regel meget nemmere sagt end gjort. Men det kan være en god idé at tale åbent om angsten. På denne måde lærer du at bearbejde angsten samtidig med at du inspirerer andre til at tale om deres problemer.

Derudover findes der også en lang række af forskellige teknikker, som man kan benytte sig af. Undervejs vil du formentlig finde ud af at nogle fungerer bedre end andre. Men noget, som mange finder en stor portion ro i, er mindfulness. Mindfulness kan hjælpe dig med at finde en indre ro, som ellers kan være besværligt med en angstlidelse. Sæt noget beroligende musik på, mens du har fokus på bl.a. vejrtrækning og afspænding.

Gør brug af EMDR terapi

EMDR traumeterapi er en forkortelse af (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Dette er en traumebehandlingsmetode, som kan være behjælpelig med at behandle traumer og fastslået følelsestilstande. Eksempler på længevarende følelsestilstande kan fx være jalousi eller lavt selvværd.

Fastslået følelsestilstande kan opstå, hvis man ikke har fået bearbejdet nogle svære begivenheder i løbet af ens liv. Denne begivenhed kan nærmest være låst fast mod vores blik, og træde ofte frem i dagligdagen. EDMR kan hjælpe med at få låst op for disse begivenheder, så de med tiden vil fylde mindre og mindre i ens hverdag. Hvis du er bosættende i Københavnsområdet kan du finde en psykolog med viden om EMDR til behandling af forskellige angstlidelser.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *