Personskattelov – hvad er det nu lige det er?

Når man ejer eller driver en virksomhed, som der ikke er ejet af et kapitalselskab, så er der tale om en personligt drevet virksomhed. Og det kan altså være den vej, du går, når du gerne vil udleve en selvstændig livsstil.

Hvis det er tilfældet, så ved du, at der er mange undringer, bekymringer og tvivler forbundet med den livsstil, idet det pludselig er dig, der står med det store ansvar for alt. Og det er også noget, der gør sig gældende, når det kommer til personskatteloven. Men hvad er det nu lige, den dækker over?

Derfor vælger flere virksomheder en virksomhedsordning

Alle virksomheder – hvad end de er et kapitalselskab eller drevet personligt beskattes af deres skattemæssige overskud. Det vil sige, at der betales en del af det beløb, man hvert år arbejder sig for at lave i overskud.

Med en personligt drevet virksomhed kan du beskattes ved brug af en virksomhedsordning, en kapitalafkastordning eller ved brug af personskatteloven. Og sidstnævnte vil altid være den administrativ letteste metode for dig at gøre brug af. Her er der tale om at et erhvervsmæssigt overskud beskattes som løn. Og både private renter og erhvervsmæssige renter fratrækkes som kapitalindkomst.

Omvendt er det også vigtigt at være opmærksom på, at man også kan opleve for eksempel en unødvendig topskat efter beskatning efter personskatteloven. Og derfor er der i dag flere virksomheder, der vælger at bruge virksomhedsordningen i stedet for.

Find svar i revisorordbogen

Hvis det er noget, du gerne vil vide noget mere om, så bør du tage et kig inde for på en online side som den her; revision-plus.com. Her finder du nemlig en revisorordbog, der står klar til at hjælpe dig med at få styr på en lang række forskellige termer inden for alt det, der har med økonomi, penge og beskatning at gøre.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *