Hvilke skadedyr findes i Danmark?

Har du problemer med forskellige skadedyr derhjemme, eller er du bange for, at du kan få skadedyr? Der er desværre mulighed for, at du har en række forskellige skadedyr derhjemme, som kan være rigtig svære at komme af med igen. Du vil her kunne læse om nogle af de hyppigste skadedyr og de problemer, som de forvolder. Herudover vil du også få tips og tricks til at komme af med dem og forebygge, at de kommer i første omgang. Du vil lære at bekæmpelse af skadedyr er vigtigt at vide.

Rotter

Hvis du har mistanke om, at du har rotter, så er der flere forskellige ting, der kan indikere, at du har rotter. Det drejer sig blandt andet om, at hvis du hører gnavelyde eller kradselyde under gulvet eller i murene. Det kunne også være afføring eller, at du har set en rotte løbe rundt. Så skal du sørge for at informere din kommune i første omgang. Rotterne kommer ofte fra afløbsrør, der er ødelagte. De skal fikses først, hvor du herefter kan begynde at bekæmpe rotterne og få dem fjernet helt. Det er en god ide at tage kontakt til en professionel skadedyrsbekæmper.

Myrer

Det er typisk den sorte havemyrer, der ses tæt på boliger. De kan være rigtig trælse at have i ens have eller under ens gulve, da det er her, at de bygger deres rede. Hvis du gerne vil opdage et eventuelt udbrud af myrer i din bolig, så skal du være opmærksom på små bunker af sand og grus.

Det handler om, at du hurtigst muligt skal have kommet myrerne til livs og sørge for, at de ikke fortsætter med at bo i din bolig. Der er rigtig mange forskellige ting, som du kan bruge. Det er blandt andet meget populært at bruge kapsler, som myrerne tror er mad, men det er derimod gift, hvilket de tager tilbage til boet.

Muldvarp og mosegris

Hvis du gerne vil have en flot og grøn græsplæne, så er muldvarpen og mosegrisen din værste fjende. De laver store jordskud i plænen, hvor bunker af jord samles. Den bedste måde at komme af med en muldvarp eller mosegris er en muldvarpesaks. Hvis du gerne vil undgå, at de hele tiden kommer tilbage, så kan det være en god ide at arbejde sammen med dine naboer, da de ofte gerne vil bruge hinandens gange under jorden.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×