Find de bedste fenderlister til din båd

Når man har båd, kan man se frem til mange gode stunder. En lun sommerdag på vandet kan rigtig sætte gang i de glade sommerfølelser og gøre, at man bliver helt afslappet og nyder livet.

Der er dog også lidt arbejde ved at have båd. Den vedligeholder ikke sig selv, og man skal f.eks. sørge for, at fenderlisterne er, som de skal være.

Beskyt din båd med fenderlister

Fenderlisterne sidder hele vejen rundt om båden og beskytter derfor bådens kanter. Dette er særligt vigtigt, når man skal lægge til ved en bro eller ved siden af en anden båd. Fenderlisterne tager fra, så det ikke er selve båden, der rammer broen eller den anden båd, men i stedet de bløde gummilister.

På denne måde sikrer man altså, at der hverken kommer mærker på ens egen båd eller den anden båd, man måske lægger til op ad. Det er dog ikke sikkert, at de små tynde fenderlister er nok til at beskytte båden helt mod skrammer.

Listerne sidder nemlig ikke hele vejen op og ned ad siderne på båden, men i højere grad i enkelte bånd hele vejen rundt. Derfor vil mange også vælge at have de store fendere på, når de skal lægge til, da de kan beskytte et bredere område mod skrammer fra broen.

Vælg de rigtige fenderlister

Der findes mange forskellige typer fenderlister, der både kan have forskellige farver, størrelser og udformninger. Det er derfor ikke sikkert, at man bare kan gå ud og købe de første og de bedste, man støder på – for det er ikke sikkert, at de er de bedste til lige netop den båd, man har.

Når man skal vælge fenderlister, skal man altså først og fremmest finde ud af, hvilken størrelse og udformning, de skal have for at kunne passe ind i det spor, som de skal skubbes ind i. Det er i hvert fald irriterende at komme hjem med flere meter fenderliste, der ikke passer til den båd, det skal sidde på.

Derudover er det også en god idé at overveje, hvilken farve, der vil passe bedst til resten af bådens farve. Mange både er hvide, så hvis man ikke vil have fenderlisten til at være synlig, kan man vælge en, der også er hvid. Det kan dog også være, at man synes, det kan være en fin detalje med en synlig fenderliste. Så kan man vælge en i grå eller sort i stedet.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *