Lev en mere bæredygtig hverdag for klimaet og de næste generationers skyld

  • May 26, 2020
  • by

Den tilsyneladende uendelige klimadebat er sikkert ikke gået din næse forbi. Den fylder meget i medierne og på de sociale medier, og der bliver hele tiden lagt mere tryk på, at vi som samfund skal gøre noget nu, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at redde klimaet, så vi har en verden at overdrage til de næste generationer. At gøre dette er et fælles projekt, og det kræver en indsats fra alle sider, hvis det skal lykkes. Her er nogle tips til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt.

Skær ned på kødet

Der er i dag rigtig mange, der er vegetarer eller veganere for at gøre en god gerning mod klimaet. Heldigvis er der ingen, der tvinger dig til at være vegetar – men det ville helt sikkert være godt for klimaet, hvis du måske havde én eller to kødfri dage om ugen. Produktionen af kød er nemlig ikke særlig bæredygtig, hvor produktionen af grøntsager og andre fødevarer generelt er lidt bedre for klimaet.

Drop plastikposerne, når du handler

En anden ting der ikke er særlig bæredygtig, er plastik. Derfor ville det være en rigtig god ide at finde et alternativ til plastikposerne, når du er ude at handle. Det kunne f.eks. være en indkøbstrolley, som kan bruges igen og igen.

Sænk dit energiforbrug med bedre isolering

Når du opvarmer dit hus, bruges der rigtig meget energi, og produktionen af denne energi er ikke særlig god for miljøet. Ved at få en bedre isolering i dit hus sikrer du, at der er mindre varme, der siver ud af dit hus under opvarmningen – og derved skal der altså i gennemsnit bruges mindre energi til at opvarme dit hus. Det er både godt for miljøet, men det sænker jo også din elregning, som giver lidt ekstra i pengepungen.

Comments Off

You may also Like

Rejs i højtiderne

Rejs i højtiderne

April 06, 2022
Forskellige rejser former

Forskellige rejser former

April 06, 2022