Skikke og traditioner omkring brudekjolen

  • August 21, 2020
  • by

Brudekjolen spiller en absolut vigtig rolle for dit bryllup – for kjolen er netop et af de vigtigste elementer omkring festen. Deraf følger en lang række skrevne og uskrevne regler omkring brudekjolen – og dem får du her.

Tip: Hvis du er på jagt efter en brudekjole, kan du her finde de smukkeste brudekjoler.

Brudekjolen som symbol

Det er ikke en tilfældighed, at brudekjolen traditionelt er fuldstændig hvid. Farven symboliserer nemlig renhed, uskyld, glæde og helligdom. Den hvide farve har også været et symbol på rigdom, idet man ikke behøvede at bekymre sig om eventuelle pletter. Siden da er det dog blevet almindelige brudeklæder blandt resten af befolkningen.

Brudgommen må desuden heller ikke se din kjole før bryllupsdagen – alt andet vil bringe uheld.

Noget gammelt, nyt, lånt og blåt som tilbehør

Bruden skal også bære noget gammelt, nyt, lånt og blåt. Det nye symboliserer hendes nye vej i livet, det gamle symboliserer hendes gamle liv, det lånte viser hendes fællesskab og det blå symboliserer troskab i ægteskabet.

Derudover skal der i skoene lægges en mønt, som skal sikre, at ægteparret aldrig vil mangle penge.

Pas på brudeskoene

Bruden skal passe enormt meget på sine sko. Det betyder altså, at de hverken må lånes eller smides væk – ifølge gammel overtro vil ægteskabet lide samme skæbne som den ødelagte sko.

Sy aldrig din egen kjole

Som brud må du aldrig selv sy din kjole – hvert sting, du syer, er nemlig et symbol på hver en tåre i ægteskabet. Får du af samme grund en anden til at sy din kjole, skal det sidste sting fjernes for bryllupsdagen – ellers vil det bringe uheld.

Betydningen bag brudesløret

Brudesløret symboliserer selvfølgelig jomfruelighed og uskyld – og er derfor blandt de ældste traditioner omkring brudens påklædning.

Comments Off