Invester i dit tøj

  • May 09, 2020
  • by

Billigere tøj tiltaler folk mest, hvilket skyldes, at de synes, de får mere for pengene. Det viser sig, at folk har en større tendens til at købe mere billigt tøj end folk, som køber dyrere. Du vil derfor her blive klogere på, hvorfor det betaler sig at købe dyrt frem for billigt tøj.

Forskellen er til at spotte – det er en investering

Tøj er ikke bare tøj. Alting har sin pris, hvilket gør sig gældende for tøj. Når du køber et stykke tøj til halvdelen af, hvad en lignende beklædning koster hos et dyrere mærke, vil du hurtigt se forskel. Selvom beklædningsdelene ligner hinanden, er de det langt fra. Når du har haft tøjet på en til to gange, vil du allerede opleve forskellen. Den dyrere del vil holde og mærkes bedre end den billige del.

Du skal se tøj, som en investering. Du hælder mest til at købe billigt tøj, fordi du får følelsen af, at du får mere for pengene. Dog kommer du til at købe betydeligt mere tøj end, hvad du reelt set har brug for. Du får hermed et overforbrug af tøj, som du ikke ved, hvad du skal stille op med. Det er derfor klogere at købe en dyrere påklædningsdel med en højere kvalitet – du vil få mere glæde af denne. Næste gang du skal ud og forkæle dig selv med lidt tøj, så se din shopping som en investering. Køb færre, men til en bedre kvalitet. Et eksempel på dette kan f.eks. være Versace. Mærket Versace ligger i en lidt dyrere prisklasse, men dette afspejles bl.a. på kvaliteten.

Miljøet

Miljøet og klimaet spiller en aktuel rolle i dag, hvor du skal have det i mente med de ting, som du foretager dig. Ved at købe billigt tøj, som du bruger en eller to gange inden, det ryger bagerst i skabet, skader du miljøet mere. Det er igen en god måde at se tøj som en investering – køb dyrere, færre og du gavner herved også miljøet. Det handler om at se det fra alle perspektiver, og miljøet er ofte en af de ting, som folk ikke tænker over ved køb af nyt tøj.

Comments Off
×