Håndlavede smykker: den absolut mest personlige stil!

  • May 10, 2021
  • by

Vi vil alle sammen gerne have en unik stil. Faktisk er stil og mode noget af det, som er mest medvirkende til, at vi kan definere vores personlighed og lade den komme til udtryk visuelt. I den forbindelse spiller smykker og accessoires naturligvis en væsentlig rolle, da det er med til at sætte prikken over I´et.

De moderne forbrugere I Danmark og den øvrige verden, har i mange år efterspurgt autentiske produkter. Det hænger uløseligt sammen med, at vi gerne vil have produkter, som ikke bare er masseproduceret, men fortæller en historie og eventuel repræsenterer en værdi. Tænk blot på, hvordan ord som bæredygtighed og økologi har defineret vores forbrugsvaner igennem de sidste år.

Også i modebranchen er der en vis ivrighed efter at imødekomme forbrugernes ønsker om unikke varer. Tøjproducenter har allerede i flere år skabt unikt tøj ved at for eksempel alliere sig med en kendt kunstner, der har designet en begrænsede tøjkollektion.

I smykkebranchen er den ultimative form for personlig stil at få skabt sine egne smykker. Men er det ikke både besværligt og meget dyrt, vil det være nærliggende at spørge. Nej, faktisk ikke. Læs mere om det her og blive klogere på hvordan også du kan få fingrene i dine egne håndlavede smykker, som er designet af en guldsmed ud fra hans egne ideer ELLER som er skabt ud fra dine tanker og idealer.

Så nemt er det

Når du skal have lavet dine egne unikke smykker, kan du enten få dem lavet med nye materialer du køber hos guldsmeden eller via omsmeltning af dine gamle smykker. Sidstnævnte giver naturligvis en ekstra dimension af det unikke, da du omsmelter smykker med personlig relation til dig og dermed giver dem nyt liv.

Om du vælger a eller b, så er processen den samme. Du skal henvende dig til en guldsmed, som tilbyder at lave håndlavede smykker. Når du har fundet den rette forretning til opgaven, skal du blot besøge dem til et brief. Her kan du fortælle om dine tanker og ideer, hvorefter guldsmeden vil bruge en rum tid på at designe smykket. Der vil muligvis være et par retterunder, men ofte rammer guldsmedene plet ret hurtigt.

Når der er aftalt et design, går guldsmeden i gang med at producere smykket – enten efter at du har lagt et depositum eller betalt hele beløbet – og så er det ellers blot at vente på, at guldsmeden får lavet produktet færdigt.

Du behøver ikke at have nogen smykkeviden eller på anden vis være en ekspert på området. Du skal blot have gjort dig lidt overvejende tanker, inden du besøger din guldsmed, så er du allerede godt på vej.

Comments Off