Tips til salg af hus

  • August 15, 2019
  • by

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil flytte fra dit hus. Du har måske fået et nyt arbejde i en anden by, eller du har fundet drømmehuset andetsteds. Lige meget hvad grunden er, er der en del, der skal tages højde for, inden du sælger dit hus.

 

Få lavet en tilstandsrapport

Det er vigtigt, at du får lavet en tilstandsrapport, inden du sælger dit hus. Det er egentlig ikke lovpligtigt, at huset har en tilstandsrapport, men uden en tilstandsrapport vil du som sælger være ansvarlig for eventuelle fejl og mangler i huset i 10 år efter, at huset er solgt. Derfor kan udgifterne til et hus, du ikke længere bor i, hurtigt løbe op, og det er en træls regning at stå med. Derfor er det som regel bedst at få udarbejdet en tilstandsrapport og senere en ejerskifteforsikring. For at få udarbejdet en tilstandsrapport, skal du kontakte en byggesagkyndig, og det kan du læse mere om her.

 

Gør brug af tilstandsrapporten inden salget

Når du har fået lavet en tilstandsrapport, vil du også vide, hvad der kan være med til at forbedre dit hus. Når du ved, hvad der skal til for, at huset bliver mere attraktivt overfor nye købere, kan du ændre dette og dermed øge husets salgsværdi.

 

Gør-det-selv

Hvis du har fundet ud af, at der er noget, du gerne vil have ændret ved dit hus, kan du overveje om det er noget, du selv kan gøre. Hvis du allerede har lidt kendskab til håndværkerbranchen, vil der helt sikkert være opgaver, som du godt kan klare selv. Det kunne for eksempel være at sætte en ny væg op i stuen. Derimod vil der være andre opgaver, som vil kræve, at du får professionel hjælp, men med professionel hjælp er du også garanteret et godt resultat, som kan være med til at øge husets værdi.

Comments Off
×