Skab lidt ekstra hygge med en god julevin

  • November 25, 2019
  • by

Går du og overvejer, hvilken julevin du ska vælge at servere til juleaften? Så er du kommet til det helt rette sted. Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind, når valget skal falde på en julevin, som skal passe perfekt til alt den lækre mad, som serveres juleaften. Det er dog vigtigt at huske på, at du i sidste ende skal vælge en vin, som du godt kan lide. Derudover skal du overveje, om du ønsker at servere en rødvin, en hvidvin eller noget helt tredje. Den helt rette vin kan være med til at skabe den perfekte jule stemning, og du kan derfor med stor fordel gå i gang med at lede allerede nu. Ønsker du således at gøre din jul en tand bedre, ved at finde den helt rette vin? Så finder du lige het er stort udvalg af julevin.

Den perfekte julevin til den tunge julemad

Når du skal ud og vælge den perfekte julevin til juleaften, skal du først og fremmest huske at tage hensyn til, at maden, der bliver serveret, er fed, smagfuld, tun – men også en smule sød. Af netop denne grund skal du vælge en julevin, der har gode frugt- og garvesyre, idet disse renser din mund for fedt fra både sovs og and. Derudover skal vinen være fyldig, frugtrig samt koncentreret, idet en sådanne vin er god til at komplimentere den tunge og smagfulde mag. Sidst, men ikke mindst, skal vinen indeholde frugtsødme, så vinen på denne måde er afbalanceret med de søde elementer, der kan være i julemaden – blandt andet brune kartofler og rødkål.

Et hav af smagsnuancer

At vælge den helt rigtige julevin kan således være en vanskelig opgave, og dette gælder især, idet spektret af smagsnuancer, som sagt, er utroligt stort. Vinen skal netop kunne komplimentere både fedmen fra sovsen, sødmen i de brune kartofler samt det sure tilbehør. Derfor kræver det altså en vin med både kraft og saft, som samtidig indeholder en anelse sødme samt en god mængde syre, så den har mulighed for at opveje fedmen i maden. Det anbefales altså, at du vælger en eller flere af disse vine: Ripasso, Amarone, Côtes du Rhône, Chatêauneuf-du-Pape eller Zinfandel. Disse vine er alle af høj kvalitet samtidig med, at de er forholdsvis billige.

Comments Off