Sådan sørger du for vedligeholdelse af huset og dine tagrender

  • February 28, 2020
  • by

Det er ikke altid nemt at finde den rette til vedligeholdelsen, og især ikke når det gælder inddækning af tagrender og lign. Det er ret vigtigt at taget på et hus er tæt, og vandet bliver ledt væk til det rette sted. Du kan selv vedligeholde dine tagrender, men en blikkenslager er også en god ide at få til at kigge på det. inddækning af ventilationen foregår også af en blikkenslager, hvor de oftest vil vejlede dig til at påsætte taghætter i zink, som sørger for at vandet bliver ledt væk, og ikke mindst holder styr på at det ikke ruster op det hele.

Blikkenslageren sørger for inddækning af tagrender

Der er ingen tvivl om at blikkenslagerfaget er et af de gamle fag, i forbindelse med smedningen. Blikkenslageren udfører arbejde indenfor facader, tag, nedløb og lign. Der er dog mange der tager fejl af uddannelserne VVS & blikkenslageren. De to forskellige uddannelser udfører ikke det samme stykke arbejde, for en VVS’er udfører oftest opgaver indendørs, mens en blikkenslager udfører opgaver udvendigt. Pt. er der ikke beholdt ret mange af de opgaver en blikkenslager lavede før i tiden de har lige nu kun omkring 2 opgaver, som kun en blikkenslager kan lave. Det er inddækning af skorstene, og inddækning af skotrender.

Forskellen på VVS og Blikkenslager

En VVS’er tager sig af opgaver indenfor sanitet, vand og varme, men det er altså ikke sådan noget en blikkenslager laver. Som sagt laver blikkenslageren opgaver udenpå huset. VVS’eren og blikkenslageren har den samme uddannelse, for de første cirka 3 år af uddannelsen er de to fag samlet, derefter er der mulighed for at fordele sig og vælge sit speciale. Det kan også være derfor mange tror det er det samme, i og med uddannelsen lægger sammen.

Comments Off