Red liv med en hjertestarter fra Førstehjælpsshoppen

  • May 27, 2020
  • by

Hjertestartere er også kendt under navnet defibrillator, og den er kort sagt designet til at sætte gang i et hjerte, der har oplevet et hjertestop. En hjertestarter hjælper hjertet i gang igen med et elektrisk stød, som sætter en dæmper på kaosset i hjertet og derved øger chancerne for overlevelse efter et hjertestop.

Hjertestop dræber hvert år mange danskere, og mange af disse dødsfald kunne have været undgået, hvis der havde været en hjertestarter på stedet, hvor uheldet skete. En hjertestarter

kan kort sagt være med til at rede liv, og det er derfor en investering, hvis afkast ikke kan gøres op i kroner og ører.

En hjertestarter kan både købes af private og af virksomheder, og den kan hænges netop der, hvor de mener, den kan gøre størst gavn. Den kan eksempelvis hænge i frokoststuen på din arbejdsplads, eller den kan hænge ude foran dit hus, så både du, dine naboer og tilfældige forbipasserende kan få gavn af den, hvis det bliver nødvendigt.

En hjertestarter der kan bruges af alle

Der findes flere forskellige slags hjertestartere, men de fleste moderne modeller er såkaldte halvautomatiske hjertestartere. De halvautomatiske modeller kaldes halvautomatiske, fordi de kan benyttes af dig, som ikke har nogen tidligere erfaring med hjertestartere eller førstehjælp.

Med en halvautomatisk hjertestarter kommer der en stemmeguide og en tekstvejledning med i pakken, så du ikke skal bekymre dig om at gøre noget forkert, hvis uheldet er ude. Du vil i et roligt tempo bliver guidet igennem både hjertestart og førstehjælp, og du vil modtage feedback undervejs, så du kan justere trykket på brystkassen, så din førstehjælp får den bedst mulige effekt.

En halvautomatisk hjertestarter kan derfor benyttes af alle, og alle kan således være med til at redde liv, såfremt der er en hjertestarter i nærheden. Sørg derfor for at hæng en hjertestarter der, hvor du og andre ofte færdes.

Comments Off