• October 27, 2019
  • by

Top 3 gulve til stuen

Stuen er et af de rum, der skal skabe rammerne for den danske hygge. Det er også et af de rum hvor vi opholder os mest i døgnets vågne timer.

Det betyder også, at gulvet til stuen skal kunne leve op til nogle krav.

Det skal både kunne tåle en del trafik men det skal også kunne bidrage til hyggen i rummet.
Heldigvis er udvalget stort ved FlotteGulve.dk. Du kan læse mere på deres hjemmeside her.

1. Laminatgulve

Laminatgulve en gulvtype mange vælger og har stor glæde af i mange år.

Laminatgulve er langt mere slidstærkt end andre gulvtyper. Et laminatgulv kan sagtens tåle den store famille, både med både kæledyr, børn der leger og den daglige trafik. En af laminatgulvets kvaliteter er at det ikke kræver ret meget vedligehold. Så vi i stedet kan bruge tiden på at hygge os i stuen.

Laminatgulve kommer i et hav af afskygninger, det kan eksempelvis forstille klinker eller ligne en af de mange forskellige træsorter.

Laminatgulve et opbygget af flere lag HDF samt et imprægneret mønsterpapir med en slidstærk overflade. Da det er mønsterpapiret der afgør, hvad gulvet ligner, kan der i princippet designes et hvilket som helst udsende.

Laminatgulve har også den fordel at det i de næste mange år, efter at det er lagt, bliver ved at ligne det man lagde ned i starten.

2. Trægulve

Trægulve er ligeledes et stort hit i mange danske stuer, forståeligt nok. Trægulve har nemlig et helt særligt udtryk, da det jo er et stykke af naturen vi får ind i huset og hver planke er unik.

Træ er et godt materiale til stuen, det føles nemlig dejlig varmt at opholde sig på, i forhold til eksempelvis klinker.

Hvis man plejer sit trægulv ordenligt, med den korrekte vask og pleje, kan man sagtens have et flot gulv i rigtigt mange år.

Der er ligeledes et trægulv til hver en smag, da der er i trægulvets verden også findes et hav af varianter og forskellige designs. Både træsorter og sorteringer af træet findes i mange varianter, hvilket giver mange forskellige udtryk og valgmuligheder. Så kan man helt selv bestemme hvor stor en rolle gulvet skal have i forhold til resten af indretning i stuen.

Man kan eksempelvis vælge et gulv med meget struktur og knaster, det giver lidt liv i stuegulvet. Eller et gulv med meget få knaster og rolige årestruktur, så fylder gulvet ikke særligt meget i indretningen.

Herefter er der blot tilbage at finde en overfladebehandling, som både passer til gulvet udtryk og til familiens behov.

3. Tæpper

Den sidste helt store vinder, når der skal vælges gulve til stuen er tæpper.

Det er en gulvtype der har været lidt glemt for en stund, men som helt sikkert har fået et comeback de senere år.

Tæpper har en lang rækker kvaliteter som vi kan drage nytte at i stuen. Det et både dejlig blødt og varmt at træde ud på efter at man har daset på sofaen. Men det er også en fantastisk metode til at neddæmme akustikken i rummet som mange store stuer i moderne byggeri ellers kan have udfordringer med.

Tæpper i stuen kan både værre de gode gamle væg-til-væg tæpper eller løse tæpper f.eks. Under sofagruppen. Her kan løse tæpper bruges til at lave forskellige zoner i rummet. Så sofagruppen og spisegruppen bliver to små rum for sig, selv om det er i samme rum. Med brug at løse tæpper kan man uden tvivl nemt og hurtigt gøre stuen til det optimale sted for hygge.

Comments Off