Mår på loftet? Sådan skal du gøre!

  • May 18, 2021
  • by

Mange danskere vil på et tidspunkt i deres liv få besøg af et skadedyr, de ikke har lyst til at lukke ind. Desværre er mus, rotter, flagermus, hvepse og meget mere gode til at finde vej til vores boliger, haver og sågar motorrum i bilen!

I dette indlæg vil vi se på et andet skadedyr, som også finder vej til vores bolig – nemlig måren.

Larm og lugt! Måren er ikke en rar gæst

Kendetegnene ved måren er netop det, der driver folk til vanvid. Måren lugter og den larmer! Lugten kommer fra dens urin og ekskrementer, da dyret ikke ligefrem har gode toiletvaner. Særligt urinen kan fremkalde en stank, som minder om den, man kender fra ammoniak.

Selvom urin og ekskrementer ikke ligefrem lyder hyggeligt, så er det faktisk mere larmen, som gør at måren er en særdeles irriterende gæst. Måren er ikke et kæmpe dyr, men den har en størrelse, som vil gøre den bemærket. Derfor kan man sagtens høre og fornemme den, når den løber over loftbrædderne. Det giver skurene lyde og nogle kraftige ”dunk”. Det værste er dog, at det ikke kun står på i dagtimerne, men også om natten! Din nattesøvn kan derfor komme til at lide under dyrets besøg.

Glem husmandsråd, invester i at bekæmpe måren

Der findes mange velmente husmandsråd, for dem som vil holde måren ude. F.eks. at hænge avispapir væddet i hjortetakolie op, så lugten holder måren væk. Men glem disse metoder. Måren kan smutte igennem et hul, der ikke er større end en 5-krone, så den skal nok finde vej.

Har du mår på loftet, så invester i et ultralydsapparat. Det kan ikke høres af hverken dig selv eller almindelige husdyr. Til gengæld kan måren høre frekvensen fra apparatet, hvilket driver den til vanvid, så den tager flugt. Og at den tager flugt er vigtigt, da måren ellers kan ødelægge installationer, dampspærre og isolering. Det kan blive dyrt!

Udsigten til larm, stank og en potentiel økonomisk hovedpine bør alt i alt være rigeligt til, at man får drevet måren på flugt.

Comments Off