Gulvtyper

  • September 23, 2019
  • by

Herunder en kort præsentation af nogle af de mest udbredte gulvtyper herhjemme.

Epoxy

Epoxy er et meget slidstærkt og rengøringsvenligt gulv som støbes på et betonunderlag. Epoxygulve er ekstremt slidstærke og rengøringsvenlige, og er tre gange så stærkt som et betongulv. Af samme grund bruges epoxygulve særligt som industrigulv i Autoværksteder, garager og i forbindelse med landbrug. Epoxy har et meget karakteristisk blankt hvidt udseende, og er indenfor en årrække også kommet på mode i private hjem.

Terazzo

Terazzo er ligesom epoxygulve et gulv som støbes på et betonunderlag, og som består af enten cement, beton eller i nogle tilfælde epoxy, og er blandet op med små marmorskærver. Når gulvet er støbt, bliver overfladen slebet og behandlet. Terazzogulve er meget slidstærke og bruges primært i badeværelser. Terazzogulve har den ulempe, at de består af marmor, og dermed kalk, og derfor ikke tåler syreholdig kalkfjerner.

Klinkegulv

Et klinkegulv består – som navnet antyder – af klinker, og findes primært i badeværelser og køkkener. Klinker adskilles – i modsætning til de to foregående gulvtyper – af en fuge. Klinker fastgøres på en overflade med fliseklæb. Klinkegulve er flotte at kigge på, de er meget nemme at gøre rent, og de er også utroligt holdbare og slidstærke. Af samme grund bruges de særligt på badeværelser.

Plankegulve

Et plankegulv er et trægulv bestående af planker af forskellige træsorter. Plankerne i plankegulve er typisk meget lange, og lægges typisk ved hjælp af den teknik, som refereres til ved at henvise til Not og fer. Det går ud på, at der fræses en revne i den ene kant af brættet og en tap i den modsatte. På den måde kan plankerne klikkes sammen, og man undgår at anvende lim. Plankegulve består typisk af egetræ. Køb egetræsgulv her.

Parketgulve

Et parketgulv adskiller sig fra et plankegulv på den måde, at plankerne på et parketgulv i stedet kaldes stave, og at de er væsentligt mindre end på et plankegulv.

Comments Off
×