Guide til udendørsbelysning

  • April 20, 2020
  • by

Det arkitektoniske udtryk, som huset har, bliver afspejlet og givet gennem den udendørsbelysning, som er. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken form for udendørsbelysning, som du vælger. Udendørsbelysningen skal opfylde en række krav for, at det er det rette lys. Ligeledes er belysningen med til at forme huset, og det indtryk, som du får ude fra. Du kan derfor betragte arealet udenfor husets fire vægge på din grund, som rum.

Fokus på hoveddøren og garagen
Hoveddøren er her, hvor du skal føle dig velkommen. Belysningen her skal derfor være rar, og der skal falde en tryghed over dig, når du ankommer til din hoveddør. Belysning ved hoveddøren gør alting nemmere, da du slipper for at stå i mørke for at finde låsen, så du kan låse op for at komme ind. Ligeledes kan det være, at du træder et eller flere trin for at komme op til hoveddøren. Her undgår du situationer, som kan ende galt. Lyset er både til gavn for folk udenfor, men også for dig, da du hurtigere kan orientere dig for, hvem vedkommende er, som ønsker at komme ind i huset.

Belysningen i garagen sikrer dig, at du nemt kan låse din bil op samt finde ting, som du leder efter. Der er ingen grund til ikke at have belysning dette sted, da belysningen vil være din ven.
Du kan finde inspiration til udendørsbelysning på https://www.lyskilderdirekte.dk/udendorslamper, hvis du mangler belysning til f.eks. hoveddøren, garagen eller haven.

Undgå indbrud
Udendørsbelysning udenfor din bolig er med til at sikre og mindske risikoen for indbrud. Hav bevægelsesfølere installeret, da indbrudstyve er bange for disse. Dette gør, at lyset tændes, hvis nogen bevæger sig tæt på dit hjem udenfor.
Du kan selv være med til at stoppe indbrudstyven ved at have udendørsbelysning med bevægelsesfølere, som tænder samt have belysning ved hoveddøren, da det vil være med til at skramme dem væk. Sørg for, at den er tidsindstillet, så lyset ikke slukker få sekunder efter.

Comments Off