Få en have som passer til dig

  • March 14, 2020
  • by

Mange er ikke helt tilfredse med deres have. De synes den er for kedelig og ensartet. Flotte blomsterbede og en eventyrlig have er der ofte bare ikke tid eller overskud til at få lavet. Du kan heldigvis få hjælp fra Odense, hvis du ønsker det. Få hjælp til anlæg af haven med en professionel anlægsgartner fra Odense. En anlægsgartner kan være god, hvis du ikke kan finde hoved og hale på dine ambitioner for din have.

Prydhave eller nyttehave?

Der er mange forskellige typer af haver, men der er hovedsageligt to overkategorier af dem. Det er alt efter behov og ønske, hvilken du vælger. En prydhave har funktionen at se godt ud og dufte godt. Den har masser af smukke bede med flotte blomster i alle mulige farver, og den er fantastisk smuk. Den virker perfekt til en hyggelig lille gåtur, en masse afslapning og den er hyggelig. Nyttehaver tjener mere til et praktisk formål. I denne slags have vokser der buske og træer med frugter og bær. Der vokser også spiselige planter, som man kan bruge til madlavning. Køkkenhaver indgår i nyttehaver, hvor der kan plantes gulerødder, ærter og meget mere.

Hvilken stil skal du have i din have?

Udover haver kan have forskellige funktioner, har haver også forskellige stilarter. Der er både minimalistiske, romantiske og vilde haver. De er alle super flotte, men har utroligt forskellige udseende, og du skal derfor tage stilling til, hvilken stilart der passer bedst til dig.

  • Den minimalistiske have: Den er enkel og har et overskueligt udtryk. Den indeholder ikke så mange planter, men har derimod materialer som sten, beton og træ.

  • Den romantiske have: Den har mange smukke, blomstrende og duftende planter, som har masser af farver.

  • Den vilde have: Her får planter lov til at vokse vildt og naturligt. Det giver et lidt mere råt udtryk.

Comments Off