Essentielt at vælge korrekt foder til din hund

  • February 01, 2021
  • by

Det er nærmest en videnskab at købe hundefoder. Af denne årsag er der også mange, der blot springer over, hvor gærdet er lavest. Det er dog ikke anbefalelsesværdigt at gøre dette.

Alle hunde har nemlig forskellige behov, hvorfor deres foder skal være udviklet med henblik på dette. En fransk bulldog har nemlig et helt andet næringsbehov, end en golden retriever eller en bichon havanais.

Dette er ensbetydende med, at du ikke blot bør købe vilkårligt foder til din hund, fordi det er nemt. Derimod er det særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu og med henblik på hundens race, alder og unikke næringsbehov.

Desværre er der mange, der ikke gør dette, hvilket i mange tilfælde resulterer i, at hunden bliver utilpas og underernæret. Det skal man selvfølgelig ikke byde sin hund, hvorfor man heller ikke skal gå på kompromis med fodervalget.

Køb altid foder specifikt til racen

I dag er det muligt at finde foder, der er specifikt udviklet til de fleste racer. Det gør sig gældende, hvad enten du har en engelsk bulldog eller en labrador.

Du skal derfor ikke betvivle, hvorvidt det er en mulighed. Det er nemlig kun til meget få racer, at det ikke er muligt at finde foder, der er specifikt udviklet til dem.

Ved købe specialiseret foder, er du sikker på, at din hund får det næring, som den skal have. Samtidig er det ofte også tilpasset i størrelse, konsistent m.m., så hunde har nemt ved at spise det, er vild med smagen, og dens mave tager godt imod det.

Der er nemlig også forskel på, hvor sarte de forskellige hundes maver er. Nogle racer har meget sarte maver, som reagerer, hvis ikke foderet er det rette. Det vil ikke kun resultere i enten tynd eller hård afføring, men i flere tilfælde også i opkast.

Det er selvfølgelig hverken behageligt for hund eller ejer, hvorfor det er essentielt, at du ikke går på kompromis i forhold til købet af specialiseret foder.

Godt foder koster penge

Som du også kan læse om på Petguide, så er det ikke billigt at have hund. Derfor er det også vigtigt, at man afholder sig fra at få en hund (eller et andet kæledyr), hvis ikke man har de økonomiske forudsætninger for at give dyret et godt liv.

En af grundene til, at der er mange, der ikke køber specialiseret foder til deres hunde er, at det er dyrt. De ønsker ikke at bruge for mange penge på foder, og derfor kigger de i stedet i retning af billigere alternativer, som dog ikke er lavet til deres specifikke race.

Det frarådes på kraftigste vis at gøre dette, da det som tidligere nævnt kan resultere i, at hunden bliver underernæret, får problemer med maven mv. Derfor bør du betale, hvad det koster at købe sundt og tilpasset foder til din hund.

Ønsker du ikke at bruge for mange penge på det, bør du bestille det på nettet. Gør du det, er der som regel en del penge at spare i forhold til de fysiske forretninger.

Comments Off
×