Derfor bør du bruge trykimprægneret træ

  • August 20, 2020
  • by

Det er ikke uden grund, at trykimprægneret træ bruges i et væld af sammenhænge. Der er nemlig adskillelige fordele ved at gøre dette. Det betyder dog ikke, at det i alle tilfælde giver bedst mening at bruge denne type træ. Der er dog mange sammenhænge, hvor der ikke bør være tvivl om, at det er det helt rette valg.

Hvad er trykimprægneret træ?

Trykimprægneret træ er træ, der har været gennem en såkaldt imprægneringsproces. Formålet er, at træet får en form for træbeskyttelsesmidler ved trykimprægneringen af det. Det er en fordel, da det medfører, at træet er beskyttet på en lang række punkter. I sidste ende forlænger det faktisk dets levetid.

Det er blandt andet med til at beskytte det aktuelle træ mod mikrobiel nedbrydning ved råd, svampeangreb, insektangreb og derfor også forlænge træets naturlige holdbarhed. Derfor er dette også en klar fordel ved at gøre brug af trykimprægneret træ i alle de sammenhænge, hvor det giver mening at bruge det.

Er det dyrt at købe trykimprægneret træ?

Det er ikke alle, der ved, hvad det koster at købe trækimprægneret træ. Derfor er der også mange, der tror, at det er rigtig dyrt at købe. Faktum er dog, at det slet ikke er tilfældet, hvorfor du ikke skal fravælge det af den grund. Du kan nemlig være sikker på, at det er en type træ du kan købe til ganske fine priser.

Det er dog svært at give et klart svar på, hvad det koster. Der er nemlig forskel på det, alt afhængigt af dets størrelse, tykkelse, træsort mv. Det kan derfor ikke lade sig gøre at give et konkret svar på, hvad det vil koste dig at købe noget træ, der er blevet trykimprægneret – også selvom vi gerne vil give et svar på dette.

Comments Off