Vælg det rigtige computerkabinet

  • November 01, 2019
  • by

Et kabinet, også kaldet computerkabinet eller PC-kabinet er en ”kasse” der typisk er lavet af metal, som fungerer som et ”skelet” med ophæng hvor de forskellige hardwarekomponenter kan monteres.

Der findes mange forskellige typer og varianter af computerkabinetter, fra de helt små Small Form Factor og Mini Tower kabinetter der ikke fylder ret meget, til de helt store Full Tower og serverkabinetter, der kan rumme de større bundkort og har meget plads til ekstra hardware.

De små Small Form Factor og Mini Tower kabinetter er grundet deres dimensioner og begrænsede plads, kun i stand til at indeholde små systemer som kan installeres på Mini-ITX og Micro-ATX bundkort på henholdsvis 17 x 17 cm og 24,4 x 24,4 cm.

Går man et niveau op i størrelse finder man Mid Tower kabinettet, som er den mest udbredte kabinetstype blandt stationære desktop computere. Mid Tower kabinetter kan indeholde ATX (Advanced Technology eXtended) bundkort med en størrelse på 30,5 x 24,4 cm. ATX bundkort har flere tilslutningsmuligheder end Mini-ITX og Micro-ATX, i form af flere RAM og PCI Ekspres slots.

De store kabinetter som eksempelvis Full Tower, kan indeholde de store EATX (extended ATX) og XL-ATX bundkort som har det højeste antal tilslutningsmuligheder af de nævnte bundkort. Visse varianter af disse kort kan rumme flere processorer, mange RAM og PCI kort og et utal af harddisk drev.

Er man på udkig efter et nyt kabinet er det vigtigt at finde et bundkort og en strømforsyning som har den samme formfaktor, så at delene passer sammen.

Dertil kommer det æstetiske, der for mange mennesker er en vigtig del af investeringen når de skal finde et kabinet som komplimentere og harmonere med det rum hvor computeren skal stå, hvad enten der er i hjemmet eller på arbejdspladsen. Computerkabinetter findes i mange forskellige farver og udformninger. Vil man for eksempel gerne vise det lækre hardware frem som sidder inde i kabinettet, kan man finde et kabinet med en glasside og indbygget lys, så man let kan se de forskellige komponenter i systemet.

De største producenter af PC-kabinetter er Corsair, NZXT, Fractal Design, Phanteks, Thermaltake og Asus.

 

 

Comments Off
×