Skal du også have ny iltmåler?

  • September 18, 2020
  • by

Har du nogensinde prøvet en iltmåling? Iltmålingen er især brugt, hvis du lider af vejrtrækningsproblemer eller har nedsat lungefunktion – men det kan også være interessant, hvis du generelt er interesseret i din egen sundhed.

Du kan i dag få flere forskellige typer, eksempelvis en lille smart iltmåler, også kendt som pulsoximeter, til at have hjemme eller med på farten. En iltmåler kan give dig hurtige og sikre resultater på et øjeblik. Med en iltmåler kan du leve trygt og holde øje med din værdier løbende.

Sådan virker en iltmåler

Det er meget simpelt at anvende en iltmåler. Du sætter først måleren fast på fingeren. Herefter gør det lille apparat resten af arbejdet. Ved at gennemlyse din finger kan du slippe for ubehagelige stik. Gennemlysningen er på ingen måde farlig for din krop. Den er testet og gør ikke skade. Samtidig er det smertefrit, og du opdager nærmest ikke, at målingen bliver lavet. Alt du mærker, er måleren, der er klemt på fingeren.

De fleste modeller af moderne iltmålere har en lille skærm. Herpå kan du kort efter gennemlysningen se resultatet. Her vises blodets iltindhold og din puls. Mængden af ilt i dit blod kan både give en status på dit helbred eller hvor god form, du er i.

Pulsoximeter er for alle

I dag kan du måde pulsoximeteret mange steder. De findes i forskellige varianter på sygehuse, hos lægen, i private hjem og mange andre steder. De bruges ofte af personer, der lider af eksempelvis KOL, astma eller hjerteproblemer. I alle tilfælde er der brug for hurtige målinger med minimal fejlmargin.

Når du skal på jagt efter det helt rigtig pulsoximeter til dig, er der et par ting, du skal kigge efter. Først og fremmest skal du naturligvis sikre dig, at du vælger et apparat af højeste kvalitet – og vælg gerne fra et mærke eller en leverandør, som har erfaring med den slags medicinsk og helbredsmæssigt udstyr.

Der sker også løbende udviklingen inden for området med pulsoximetre. Du kan derfor med fordel holde øje med nye modeller, som har nye funktioner, mere præcise eller hurtigere målinger. Det vigtigste i din udvælgelse er, at du vælger et pulsoximeter, eller iltmåler, som er godkendt. På den måde sikrer du dig som kunde et produkt, der virker. Med en godkendt måler kan du med ro i sindet og uden bekymring for fejlmålinger holde styr på mængden af ilt i dit blod.

Iltmåler til sport

Iltmålere er i de senere år også blevet interessante for sportsfolk. Flere typer af iltmålere er også egnet til sport. Det gælder især sport, som foregår i højderne. Det kan være bestigning af bjerge, skiløb, luftfart eller andre sportsgrene i luften.

Comments Off
×