Sådan klæder du dig bedst på til vinterløb

  • January 27, 2020
  • by

En løbetur på en klar, kold vinterdag er dejligt afstressende, men alligevel vælger mange at blive indendørs. Problemet kan være, at du ikke har den rette påklædning, til din løbetur.

Vinterens grænser

Når luften bliver koldere, og mørket lægger sig over gaderne som en tung dyne, kan det være svært at finde motivationen, til at gå ud og løbe sig en lang løbetur. Så hvordan får man slæbt sig ud i kulden og i mørket? Et godt sted at starte, er at få det rigtige tøj og udstyr på. Tøjet er f.eks. et par gode løbebukser, nogle vanter osv., og udstyret kan være noget hjælpsom belysning.

Hold på varmen

Når du skal ud og løbe er det essentielt at finde noget godt tøj, som både holder armen og kan transportere sveden. Det betyder, at når du sveder, kan tøjet nemt transportere sveden væk fra huden og resten af tøjet, da man ikke gider at løbe rundt i koldt og tungt tøj, da vådt tøj, om vinteren, vil transportere varmen for hurtigt væk fra kroppen.

Overkroppen

At fryse om ørene og fingrene ødelægger en god løbetur for de fleste, derfor bør du sikre dig, at du har en god hue og et par varme handsker, eller vanter. Hvornår man begynder at løbe med vanter og hue, i forhold til temperaturen, variere fra person til person, derfor skal du altid overveje, om du vil have gavn af at tage det på, på din løbetur. Det er også vigtigt at du har nok belysning, hvis du løber i mørke, det kan du f.eks. gøre med en lommelygte.

Benene og fødderne

Til benene fås der forskellige tykkelser af bukser, der passer til de forskellige vejrforholde, så der er altid mulighed for at få noget der passer til vejret. Til fødderne kan du få et par varmestrømper, hvis vejret er slemt, ellers er det vigtigt med et par gode løbesko, med lidt ventilation.

Comments Off