Guide – tæpper til hjemmet

  • May 24, 2020
  • by

Måske kan du relatere til, at rummene i dit hjem kan føles koldt. Dette kan skyldes, at du ikke har tæpper liggende. Tæpper er nemlig med til at skabe et helt anderledes udtryk for rummet. Du får derfor her en guide til tæpper til dit hjem.

Valg af tæppe

  1. Når du skal træffe valget angående, hvilket tæppe, du ønsker, skal du vælge det efter rummet. Hvis tæppet f.eks. skal ligge i bryggerset, skal det være et praktisk tæppe, som kan tåle at blive vasket, og skal være nemt at have med at gøre.

  2. Tæpper er med til at danne grundlag for indretningen, hvilket du skal have for øje, når du vælger tæppe.

Hvis du gerne vil have et tæppe til dit køkken, kan et kludetæppe være det rette valg, og forbliver du nær køkkenet, og gerne vil have et tæppe til under spisebordet, skal du tænke praktisk. Små børn har en tendens til at spilde, og tæppet vil herved blive udsat for dette. Det kan derfor være aktuelt, at du overvejer, om dette tæppe skal være mørkt, så pletterne ikke spottes tydeligt.

Plej tæppet
Når du har tæpper liggende, er det en god ide, hvis du sørger for at pleje dem, så de holder i længere tid. Sørg for, at tæppet lægges på et underlag, som er jævnt. Hvis du på et tidspunkt kommer til at spilde på det, skal du rense det straks. Ellers kan du risikere, at pletten efterfølgende ikke kan fjernes. Tiden i ugernes løb går hurtigt, men gør det til en fast vane, at du støvsuger det en gang om ugen. Hvis du ønsker, at tæppet skal vedligeholdes i en god stand i mange år, vil det være optimalt, hvis du fik det renset hos en professionel tæpperenser omkring en gang om året.

Comments Off