Det gør computeren og telefonen ved os

  • October 03, 2019
  • by

Vi lever i en verden, hvor der hele tiden bliver opfundet ny smart teknologi. Dette er alt lige fra transportmidler til telefoner og computere. Dog er mange mennesker blevet mere afhængige af deres elektroniske udstyr i og med, at det meste foregår online og teknologisk i dag.

Koncentrationsbesvær

Mange kan relatere til, at der tikker en ny besked ind under en skoledag eller en arbejdsdag. Dette er med til, at man mister fokus og koncentrationen fra det, som var det primære, man skulle fokusere og lytte efter. Desuden er gaming af forskellige computerspil en stor del af de fleste elevers hverdag, hvilket resulterer i mindre nærvær og koncentration i timerne, da fokusset er et andet sted. Det er svært at holde styr på, hvor de unge færdes henne på computeren i undervisningen. Brug af computerspil er også ofte en realitet i de danske hjem, da dette for mange også er en måde at koble af på. Dog skal I være opmærksomme på jeres barns færden og brug af computerspil. Hvis du vil finde mere viden om computerspil, kan du klikke dig ind her.

Mindre nærvær

Resultatet af, at mange er store forbrugere af deres telefoner og computere, er det med til at spolere samværet og tid sammen med folk, man holder af. Det er ofte svært at sætte regler op for, hvornår det er okay at benytte telefonen, når man kommer hjem fra en lang arbejdsdag eller skoledag. Ofte forsvinder folk ind i deres egen lille boble og reagerer ikke på det, som sker rundt omkring. Hvis man som forældre har sin telefon i hånden samtidig med, at ens barn prøver at komme i kontakt til en, føler barnet sig nedprioriteret. Det kan derfor være en god ide at lave forskellige regler, som kan være med til at danne en ramme for, hvornår skærmtid er defineret som okay. Det elektroniske udstyr skal ikke komme imellem nærvær og relationer.

Comments Off