Sådan kommer du godt gennem hjemme-kuller

  • February 08, 2021
  • by

Corona tager hårdt på os alle sammen. Det har for mange betydet en hel ny hverdag, hvor vi har skullet vænne os til hjemmearbejde, hjemmeskole og generelt meget mere tid derhjemme. Det har været svært – for nogle mere end andre. Vi er officielt træt af at være hjemme hele tiden og konstant kun at se de samme personer, men desværre er pandemien ikke slut endnu. Vi er godt i gang med vaccinationerne, men vi har stadig en lang vej foran os, før vi endnu engang kan holde fester og sammenkomster, tage ud og shoppe med vennerne og naturligvis tage ud og rejse til varmere himmelstrøg. Vi har derfor her samlet nogle tips til, hvordan du kan komme godt gennem den hjemmekuller, som du uden tvivl har oplevet i den seneste tid.

Find en hobby

Hvis du ikke allerede har en hobby, som er ”hjemmevenlig”, så bør du i hvert fald finde én nu. Vi har været hjemme længe nu, men hvis du gerne vil overleve den næste tid, bør du finde noget, som du kan få tiden til at gå med. Mange har genfundet glæden ved gamle hobbyer, som de ikke har haft tid til, imens andre har startet nye hobbyer op. Der findes mange forskellige ting, som du kan tilbringe tid med derhjemme. Du kan f.eks. lære et nyt sprog, læse den bogserie, du altid har villet, lære at strikke eller hækle eller måske lægge puslespil. Det handler bare om at finde en hobby, som du rent faktisk interesserer dig for – og hvem ved, måske finder du en aktivitet, som holder ved meget længere end denne pandemi.

Få frisk luft og motion på daglig basis

Motion er godt for både krop og sjæl, og det giver sammen med en masse frisk luft rigtig mange fordele. En rask gåtur hjælper med at reducere kropsfedt, sænker blodtrykket, stabiliserer blodsukkeret og forbedrer hjertets sundhed. Derudover bliver du også gladere, lever længere og sover bedre, når du kommer ud og går en tur i den friske luft hver dag. Det er den perfekte aktivitet før arbejde eller endda i frokostpausen, så du lige får en boost ny energi til resten af arbejdsdagen.

Snak med nogen

Det er uden tvivl hårdere for nogle mennesker end det er for andre. Mange oplever ensomhed, imens andre måske føler klaustrofobi ved konstant at være hjemme og sammen med de samme mennesker dag efter dag. Det kan derfor være en god idé at snakke med nogen om dine bekymringer. Det er her samtaleterapi kommer ind i billedet. Her kan du få hjælp til de problemer, du går og tumler med i hverdagen, og så får du konkrete redskaber, som du kan bruge til at skabe en bedre hverdag for dig selv. Du kan læse mere om samtaleterapi her hos Lifework.

 

Comments Off
×