Sådan gør du dit VVS arbejde rigtigt

  • October 09, 2020
  • by

Lige nu lever vi i en tid, hvor der står miljø og genbrug øverst på dagsordenen. Der er i den grad kommet fokus på, hvordan vi allerbedst kan genanvende nogle af de ting, vi ellers ville have smidt ud, og på den måde passe godt på vores miljø. Dette betyder også, at vi i langt højere grad end før, beholder vores ting i længere tid, indtil de virkelig ikke kan mere. Dette er også en rigtig god idé, men nogle gange må man også bare erkende, at de pågældende ting virkelig har gået sin gang. Og samtidig med det er det bare heller ikke med alle ting, hvor man godt kan leve med, at det kun virker halvt.

Utætheder har trælse konsekvenser

Et godt eksempel på, hvor halve løsninger ikke er en særlig god idé, er på VVS arbejdet i sit hjem. For har man ikke ordenligt styr på det, så kan det godt gå hen og blive rigtig dyrt. Det er nemlig sådan, at i vores huse har vi både vand- og varmerør, der både skal give os rent vand i vandhanen, i bruseren og i toilettet, og det skal give os varme i huset gennem radiatorer eller gulvvarme. Men sker der en lækage på et rør, så kan det godt blive dyrt, og det er samtidig heller ikke særlig godt for miljøet. Faktisk kan en lille utæthed bare på størrelse med et nålestik lække op til 70 liter om dagen svarede til mere end 25.000 liter om året. Dette kan godt medføre en ekstra vandregning på ca. 1.700 kr. om året.

Undgå en dyre vandregning

Så inde for mange områder kan det være en god idé at tænke meget på miljøet, men bare ikke lige her. Men hvad kan man så gøre, for at undgå den ekstra vandregning? Jo, nu skal du høre. Som tidligere nævnt, så kan et meget lille hul gøre, at man faktisk får en stor ekstraregning, så derfor skal man sikre sig, at ens VVS-system holder godt tæt. Og her har rørene i sig selv naturligvis en stor rolle, men noget man faktisk glemmer er, at alt det man sammensætter rørene og sætter dem fast med, faktisk er lige så vigtigt som alt andet.

Det korrekte udstyr er altafgørende

Så når man skal udføre sit VVS-arbejde korrekt, så er det lige så afgørende som alt andet, at man har den korrekte flange og de rigtige fittings. Men flanger kan anvendes til mange forskellige brancher og ting, så derfor findes der også ligesom inden for mange andre brancher et hav af forskellige muligheder med forskellige formål. Og inden for en bestemt flange vil der igen være et hav af forskellige muligheder med et bredt sortiment af mærker og størrelser. Så vær ikke bange for at spørge en professionel om hjælp, for det er virkelig altafgørende, at du finder det korrekte udstyr til lige netop dit VVS-system. På den måde vil du bedst kunne undgå en ekstra vandregning og samtidig passe godt på miljøet.

Comments Off