Sådan fungerer vinter- og sommerdæk

  • June 02, 2021
  • by

Hvis du, ligesom så mange andre danskere, også er forvirret over, hvordan vinter- og sommerdæk fungerer, så skal du læse med herunder. Det kan nemlig godt være svært at forstå, hvorfor det er nødvendigt at skifte dæk, når vejret skifter.

Hvis du gerne vil have ekspertise og professionel hjælp, så findes der heldigvis et dækcenter, som har den rette viden og kan sørge for, at du kan køre rundt uden frygt for bilens og din egen sikkerhed.

Derfor skifter vi dæk efter sæsonerne

Det anbefales, at man kører med de rigtige dæk i de rigtige sæsoner. Det betyder, at man skal køre med vinterdæk, når temperaturen i luften falder til syv grader. Hen over vinteren kan man så køre på sine vinterdæk frem til april, hvor man skifter til sommerdæk.

Grunden til, at vi skal skifte mellem sommer- og vinterdæk, er fordi, at dækkene har stor betydning for, hvordan bilen reagerer i trafikken. Det gælder både, når bilen skal bremse, accelerer og generelt manøvre rundt. Hvis man ikke har de rigtige dæk på, så bliver bilens ydeevne pludselig rigtig dårlig. Det kan faktisk gå hen og blive helt livsfarligt.

Hvis man selv synes, at det er for svært eller bøvlet at få skiftet dæk to gange om året, så kan man heldigvis få professionel hjælp hos et dækcenter. Hellere bed om hjælp til at få dækkene skiftet end at ende i et trafikuheld, fordi man har ladet være.

Få den bedste og sikreste køreoplevelse

De rigtige dæk giver den bedste køreoplevelse. Sommer- og vinterdæk er produceret, så de passer til vejret. Det betyder, at sommerdæk er bedre til at bremse op, når vejen er varm fra solens stråler. På den modsatte side er vinterdæk bedre, når vejene kan være glatte af vand, sne, mudder eller noget helt tredje. Når man i forvejen har betalt mange penge for en bil, så er det synd, at man ikke sørger for, at ens køreoplevelse bliver mest optimal.

Sikkerhed er den vigtigste del, når det kommer til at få skiftet dæk. Hvis du er ligeglad med din egen sikkerhed, så få i det mindste skiftet dine dæk for andres. Om det så er dine børn eller andre mennesker i trafikken. Du sætter andre i fare, hvis du kører rundt med de forkerte dæk. I sidste ende kan det ende rigtig galt, så få hellere skiftet de dæk med det samme.

Comments Off