Sådan finder du rav – hver gang

  • June 19, 2020
  • by

Nu hvor foråret er ovre og sommeren har gjort sit indtog i Danmark, begiver flere og flere sig ud på jagt efter rav. Havets guld, som det ofte kaldes, er nemlig lettere at finde, når man har god tid til det. Denne guide vil komme ind på, hvordan du oftest muligt får succes med din ravjagt.

Invester i de rette værktøjer

For at kunne få mest muligt ud af turen og derved få mest muligt rav, er det vigtigt at have de rette redskaber.

En ravlygte er en lille lygte, der lyser med kraftig UV-stråling. Den er et absolut must for alle, der elsker at lede efter rav – for i lyset lyser rav op, og det er derfor let at indsamle. Gør din ravjagt til en hyggelig aften med disse ravlygter – og tag familie eller venner med.

Overvej lokationen

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvor du vælger at indsamle dit rav. Der er nemlig nogle steder i Danmark, hvor der stort set ikke findes rav, og andre steder, hvor mængden er relativt stor. Det er især på vestkysten, Sjælland og Fyn, at du an være heldig at gå hjem med en fyldt kurv. Derudover kan det være smart at vælge områder, der ikke bliver besøgt ofte – det øger chancen for, at der ikke har været nogen og samle før dig.

Brug rigelig tid

En anden ting er, at du er villig til at bruge tid på at finde rav. Det hele dukker ikke op med det samme, hvorfor du nemt kan komme til at lede i lang tid. Det er smart at forberede sig på dette, så det ikke bliver en ubehagelig overraskelse.

Du kan eventuelt smøre en lækker madpakke, eller tage en kande te med. Med eller uden familie eller venner kan du sidde og nyde naturen – dét er nemlig dejligt.

Comments Off