Pas på kroppen når du arbejder

  • March 20, 2020
  • by

Nogle af os på arbejdsmarkedet udfører hårdt arbejde hver dag, hvilket i sidste ende kan resultere i længere varige skader. Derfor er det vigtigt at passe på sin krop. Hvis kroppen har det for hårdt, vil den give en form for signal. Her er det så vigtigt at du lytter til det og erkender, at du har brug for en pause. Læs med her og få nogle tips til hvordan du passer på kroppen, når du arbejder.

Pas særligt på ryggen

Ryggen og rygsøjlen består af forskellige væv og kan alle overbelastes. Derfor er også svært for læger, at vide den præcise årsag. De mest almindelige årsager til rygsmerter er ved at løfte tungt. Når man løfter for tungt kan det blandt andet resultere i diskosprolaps. Det er når en eller flere af bruskskiverne buler ud. En anden hyppig smerte er slidgigt i ryggen. Dette tager længere tid at få og det sker når rygsøjlens led og bruskskiver bliver nedslidte. Til sidst er der lumbago, som er når man har smerter i ryggen i området mellem det nederste ribben og det nederste af balderne/lænden.

Hvis nogle af smerterne har varet mere end en uge, bør du besøge en læge.

Hvad kan man gøre for ikke at få skader

På en arbejdsplads, som producerer tunge ting, er det vigtigt med maskiner. For medarbejderne skal ikke løfte alt for tunge ting, da det i sidste ende kan medføre kroniske rygsmerter. Den bedste løsning vil være at investere i diverse maskiner, hvis virksomheden selvfølgelig er åben for det.

Hvis virksomheden ikke har budget til at købe maskiner, så er der også noget man selv kan gøre.

Det du kan gøre, er at købe produkter fra serien exoskelet. Produkterne består af beskyttelse til nakke, skulder, ryg, finger og håndled. Serien er specielt lavet til at aflaste medarbejdere, som arbejder i erhverv med industri, logistik og andre beskæftigelser, som kræver fysisk arbejde.

Comments Off