Ny eller brugt: Hvilken bil skal du investere i?

  • March 12, 2021
  • by

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal ud at investere i en bil – og et af de allerførste er, om det skal være en helt fabriksny eller en brugt bil. Der findes ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af din personlige situation. Der er dog tre faktorer, der kan give dig et indblik i, hvorvidt det er bedst for dig at investere i en ny eller brugt bil.

Dit behov

Du skal i første omgang klarlægge, hvad dit behov er. Med andre ord skal du finde ud af, hvor mange kilometer, du regner med at køre i den. Er der tale om en pendlerbil, der skal køre hver eneste dag eller er det en bil, du bare skal bruge af og til? Nye biler kører ofte længere på literen, og det er derfor en god løsning, hvis du kører mange kilometer, imens en brugt bil kan være en god løsning, hvis du generelt ikke kører særligt langt eller særlig meget.

Du bør også overveje, hvor lang tid du har tænkt dig at beholde bilen. Værditabet på en bil er nemlig ofte en del større på en helt ny bil end en brugt bil. Det kan altså her være en god idé at investere i en brugt bil, hvis du ikke har tænkt sig at beholde den særlig længe. På den måde sikrer du, at du ikke mister alt for meget i værdi på bilen. Det skal dog siges, at der naturligvis også kommer vedligeholdelsesomkostninger med en brugt bil, og det er udgifter, som kan overhale værditabet på den nye bil. Hvis du dog har tænkt sig at beholde bilen i lang tid, kan det være en god idé at investere i en ny bil, da du her har nyvognsgaranti og kan tegne en serviceaftale, så udgifterne er ret faste i de første år.

Din økonomi

Hvis du har økonomien til at investere i en ny bil, der passer til dine behov, så er det ofte den bedste løsning – især hvis du ved, at du skal beholde den i lang tid. En helt ny bil kommer nemlig med garanti (alt efter biltype kan det være 2-7 år), og så kan du i mange tilfælde også tegne en serviceaftale til en lav månedlig ydelse. Det betyder, at du i de første mange år faktisk slet ikke skal bekymre dig om uforudsete udgifter ved bilen. Derudover har du også fuld kontrol over, hvordan bilen bliver vedligeholdt fra starten, og du kender også hele bilens historie. Sidst men ikke mindst kan du også designe bilen helt ned til mindste detalje efter dine ønsker, både model, motorstørrelse, ekstraudstyr, farve og meget mere.

Hvis du dog ikke har den store økonomi til rådighed og ikke ønsker at tage et billån, kan en brugt bil være en god løsning. Du skal dog her være opmærksom på, at det kan være svært for dig at finde en bil præcis efter dine ønsker. Du skal også her være opmærksom på, at der vil komme udgifter til reparationer og vedligeholdelse – og en ny bil koster derfor heller ikke altid mere end en brugt bil pr. kørt km, når man omregner det. Det kan derfor altså være en god idé lige at overveje en ekstra gang, om man rent faktisk har økonomien til at købe en ny bil.

Din sikkerhed

Sikkerhed handler her om både en sikker bil og sikkerhed i økonomien. Hvis begge dele har stor betydning for dig, er en ny bil det rette valg. Teknologien inden for sikkerhed har nemlig udviklet sig kraftigt inden for de seneste år, og en ny bil vil derfor i de fleste tilfælde være en del mere sikker end en brugt bil – alt efter hvor gammel den selvfølgelig er. En investering i en ny bil vil også oftest give dig større økonomisk sikkerhed, da risikoen for uforudsete udgifter generelt er lille i forhold til en brugt bil – især hvis man har en serviceaftale.

Du kan finde et stort udvalg af brugte biler samt fabriksnye Suzuki og Mazda hos Aunsbjerg i Kolding, Horsens og Aarhus: https://www.aunsbjerg.com/.

Comments Off