Lækre vine til julehyggen

  • December 18, 2019
  • by

Er du på udkig efter nogle helt perfekte vine til juletiden? Så er du kommet til det helt rette sted! Lige her kan du nemlig blive meget klogere på, hvilke vine, der går godt med alt den mad, som vi spiser i december måned. Ønsker du således at finde en vin til juleaften, julefrokosten eller blot til din fredag aften, kan du lige her se et stort udvalg af vine.

Vine der skal komplimentere den fede mad

Når du skal ud og vælge de helt perfekte vine til julehyggen, skal du først og fremmest tage højde for, om vinene skal serveres sammen med mad. Er det eksempelvis nogle vine, som skal serveres til den tunge julemad, skal der nemlig tages højde for, at maden er både fed, smagfuld og tung, men faktisk også en smule sød. Vine, der skal serveres enten juleaften eller til julefrokosten, skal derfor indeholde en masse gode frugt- og garvesyre. Det er vigtigt, idet disse syrer renser din mund for det fedt, som der er i julemaden. Vine, der komplimenterer maden rigtig godt, er desuden vine, der er fyldige, frugtrige og koncentrerede.

Italienske, franske og californiske vine

Det kan være ualmindeligt svært at vælge de helt perfekte vine til julehyggen, idet de skal kunne komplimentere de mange forskellige smagsnuancer, som julemaden indeholder. Nogle vine, som generelt anbefales til december måned, er dog Ripasso, Amarone, Côtes du Rhône, Chatêauneuf-du-Pape og Zinfandel. Alle disse vine er fremstillet af allerhøjeste kvalitet, men det er samtidig ikke vine, der ruinerer dig. Det er desuden værd at nævne, at disse vine naturligvis også kan nydes alene, hvis du blot ønsker at åbne en flaske på en fredag eller lørdag aften.

Årets julevin 2019

En anden yderst anbefalelsesværdig vin, er La Syrah Domaine Les Yeuses årgang 2017, som faktisk er kåret som årets julevin 2019. Denne vin er en saftig sag fra Sydfrankring, som har en smag af modne frugter, krydrede bær samt et strejf af lakrids. Den er dejlig fyldig i smagen samt utrolig afrundet, hvorfor den er yderst velegnet til servering sammen med de traditionelle december-retter. Du kan uden problemer servere den til krydrede simreretter, oksekød samt klassisk dansk julemad. Skal du dog have nogle venner eller noget familie over til en lille komsammen, kan du også med stor fordel servere vinen til et stykke ost.

Comments Off
×