Hvor kan man finde billig parterapi?

  • May 13, 2021
  • by

Parterapi kan være en relativt stor udgift for mange par. De fleste professionelle terapeuter tager omkring 1.000 kroner i timen, så det kan nemt løbe op i længden. Men er det muligt at finde billig parterapi, eller sågar gratis parterapi? Ja, det er det faktisk. Lad os løfte sløret for hvordan.

Find et gratis kursus på nettet

De fleste par kan rigtigt godt lide idéen om at få gratis parterapi. Selvom der ikke er nogle terapeuter, der arbejder helt gratis, så er der alligevel nogle af dem, der har lavet kurser, som er frit tilgængelige på nettet.

Et sådant kursus er Verdens bedste parforhold, der er ret populært i øjeblikket. Her er der gode kommunikationstips og øvelser, som de fleste par kan nyde godt af. Det kan fungere som en god introduktion til parterapi, og det er uden tvivl en glimrende løsning for alle, som leder efter noget der er gratis.

Sammenlign priser hos parterapeuter

Hvis du og din partner vil have faste sessioner hos en parterapeut, så er gratis parterapi dog ikke en realistisk mulighed. Ingen arbejder gratis, så der skal naturligvis betales.

Men det, som I kan gøre, er simpelthen at finde en parterapeut, der tilbyder at rådgive og vejlede jer til en fornuftig pris.

Mange danske parterapeuter har prisoversigter på deres egne hjemmesider, så det er generelt nemt at sammenligne dem med hinanden. Vi vil dog anbefale, at I ikke bare vælger den billigste – lave priser er en fordel, men husk stadig at kvaliteten har betydning. Det bedste er at finde en parterapeut, der giver værdi for pengene, og hvor I føler, at pengene er godt givet ud. Også selvom det ikke nødvendigvis er den allerbilligste løsning på markedet.

Få støtte fra kommunen

Mange af landets kommuner giver støtte til parterapi. Det kan om ikke andet gøre parterapien billigere. Men det kan potentielt også gøre parterapi gratis.

Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget I personligt kan få i tilskud, når I ansøger hos kommunen. Først og fremmest bør det tjekkes, om jeres kommune tilbyder støtte til parterapi. Hvis det er tilfældet, så ansøg og se hvor meget I kan få! Det kan nemlig hjælpe en del, hvis I ønsker at det skal være mere prisvenligt på bundlinjen.

Lav en særlig aftale med terapeuten

I nogle tilfælde er det muligt at få en rabat ved at snakke nærmere på parterapeuten selv. For eksempel kan det være, at I kan spare 10-20% ved at få parterapi på et bestemt tidspunkt. Mange parterapeuter ønsker at klare deres arbejde tidligt eller midt på dagen, og hvis det også passer jer, så kan I måske forhandle jer frem til en lille rabat. Nogle terapeuter giver også en form for “mængderabat”, hvis I laver en aftale om parterapi over en længere periode. Det er en del nemmere at få en god pris, når I ønsker en ugentlig session hele det næste kvartal, frem for bare en enkelt session her og der.

Det var hermed nogle tips til at finde billig parterapi – og endda gratis parterapi, som faktisk kan lade sig gøre, hvis I følger det første tip i artiklen!

Comments Off
×