Hvilken sport skal dit barn gå til?

  • March 10, 2020
  • by

Mange børn når et tidspunkt i deres liv, hvor de begynder at have lyst til at dyrke sport i deres fritid – og hvorfor skulle de ikke have lov til det? Sport og motion er sundt for både krop og sjæl, og til mange fritidsaktiviteter vil de også få udviklede deres sociale kompetencer og opfyldt deres sociale behov. Spørgsmålet er bare, hvilken sport dit barn skal gå til. Det kan være, at de selv har nogle ideer, men eller kan du få lidt inspiration herunder.

Badminton

Som sportsgren har badminton den fordel, at det både kan dyrkes som en individuel sport, hvor det er barnet selv der har ansvaret for at resultaterne kommer i hus, men det er også muligt at spille double, hvor det altså er en holdindsats, der kræves, for at spillet kan lykkes. Selvfølgelig skal der bruges noget udstyr til badminton, og den primære ting giver nok lidt sig selv: En badmintonketcher. I badmintonverdenen er de mest populære mærker enten en Yonex badmintonketcher eller en Forza badmintonketcher, som sikrer dig en ketcher af høj kvalitet.

Fodbold eller håndbold

Hvis barnet mere er til decideret holdsport, hvor sporten ikke fungerer uden holdet, kan det være fodbold eller håndbold, der er det rigtige valg. Her er alle spillerne på holdet afhængige af hinanden, og det er ikke muligt at spille sporten, uden hele holdet – så falder det fra hinanden. Der er et helt specielt sammenhold på sådanne sportshold, og det vil altså være rigtig godt for dit barn socialt at dyrke en holdsport. Så er det selvfølgelig bare lige at finde ud af, om det er fødderne eller hænderne der skal bruges.

Svømning

Igen et eksempel på en sport, der både kan dyrkes som solo- og holdsport. De fleste svømmediscipliner er solo, altså hvor resultatet afhænger af barnet selv, men der er også de såkaldte medleys, hvor det er en holdindsats, der kræves, for at det fungerer. Samtidigt er det jo altid en styrke at kunne svømme, og der er ingen, der kræver, at barnet ender med at svømme på konkurrenceniveau.

Comments Off