Hvad er hælspore – og hvad kan man selv gøre?

  • July 21, 2019
  • by

Hælspore er en smertefuld betændelsestilstand i senebladet i foden. Typisk vil smerten være koncentreret omkring hælen.

 

Hvilke symptoner er der?

Hvis man har smerter i hælen, der tiltager ved belastning men aftager ved hvile, og/eller hvis man har stivhed i fødderne efter hvile, og/eller der opstår ømhed og hævelser ved hælbenet, så er der en risiko for, at man hælspore. Har man mistanke om, at man har hælspore, bør man aflaste fødderne så meget som muligt. Hælspore vil som andre betændelsestilstande over tid gå i sig selv igen, men mens man har det, bør man tage et kritisk kig på, hvad der kan have foresaget den.

 

Tag et kig i dit skoskab og på dine vaner

Mange kvinder har desværre en dårlig vane med at gå i sko, der ikke gør noget som helst godt for deres fødder eller resten af kroppen for den sags skyld. Dårligt fodtøj kan være en af årsagerne bag hælspore, så hvis du er kvinde med hang til dårligt fodtøj, så bør du – i det mindste mens du har hælspore – skifte til noget mere fornuftigt fodtøj. En anden stor risikogruppe er løbere, der har en dårlig løbeteknik. Så er du motionsløber, så kontakt en løbeklub, der vil kunne rådgive dig med hensyn til din løbeteknik. Det er generelt en god idé, da løbere ofte er så passionerede omkring deres løb, at de har vanskeligt ved at undvære det, men er man skadet (/det kunne for eksempel være hælspore), så er afholdenhed vejen til helbredelse.

 

Hvad kan du ellers gøre?

Heldigvis er der hjælp at hente til behandling af hælspore (og forebyggelse). Der findes på markedet specielle såle, der er designet til at behandle og afhjælpe hælspore.

 

Gør noget godt for dine fødder – du får kun det ene par.

 

 

 

Comments Off
×