Giv din hest de bedste vilkår med det rette hestefoder

  • November 04, 2019
  • by

For de fleste hesteejere gælder det vidst, at de blot ønsker det bedste af det bedste for deres hest. Det gælder både, når det kommer til miljø og træning, men ikke mindst, når det kommer til foder. Ønsker du nemlig at få det største udbytte ud af din hest, og ønsker du, at den altid yder sit bedste, skal du altså selv sørge for at fodre den med det korrekte foder. På denne måde bliver kosten også dit redskab til at have indflydelse på hestens udvikling, og sørger du derfor for at være bevidst om hestens ernæring, har du helt selv mulighed for at designe den efter, hvordan du ønsker, at det din hests fremtid skal forløbe. Står du således og mangler noget nyt foder til din hest, finder du lige her et stort udvalg af hestefoder.

Sammensæt hestefoder fra forskellige brands

Når du skal vælge foder til din hest, skal du således kigge på både hestens type samt behov – på denne måde finder du nemlig frem til det foder, der bedst komplimenterer netop din hest. Med andre ord, skal du vælge det hestefoder, der er bedst tilpasser din hests arbejdsbyrde samt nuværende status. Der er nemlig stor forskel på, om du skal fodre en avlshest eller en dressurhest. Disse to typer har nemlig langt fra brug for den samme ernæring, og derfor heller ikke det samme hestefoder. Derudover varierer hestens ernæring også ud fra, hvilken race der er tale om. Du kan med stor fordel sammensætte et foderprogram med hestefoder fra forskellige producenter. Her har du desuden mange muligheder, idet der er utroligt mange kvalitetssikre brands, der producerer hestefoder. Du kan med stor fordel tage et kig på hestefoder fra blandt andet Nordic Horse, St. Hippolyt og Aveve.

Hestefoder til de kritiske perioder

Man kan således ikke komme udenom, at hestefoder er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til hestens velvære. Derudover er det dog yderst vigtigt at være opmærksom på de perioder, som for din hest kan betegnes som kritiske. Det betyder altså, at du i disse perioder skal være ekstra opmærksom på, hvilket hestefoder din hest indtager. Perioderne er blandt andet tiden omkring foling, fravænning af føl, i tider med hård træning samt ved restitution efter skader. Til disse perioder findes der en lang række tilskudsfodre, som kan have en yderst gavnlig effekt.

Comments Off
×