Efterskole – en oplevelse for livet

  • July 21, 2019
  • by

Der kan være rigtig mange gode grunde til, at unge mennesker vælger at tage et eller flere år på efterskole. Uanset, hvad ens motivation er, så kan efterskoleophold anbefales til de fleste. Det er en unik måde at blive modnet på, inden man skal videre i livet. Nu-til-dags er kravene til unge mennesker store, dels fordi voksenlivet indebærer en masse valg, der allerede skal tages stilling til, mens man er barn eller ung, dels fordi rigtig mange børn og unge er meget ambitøse. Jagten på 12-taler er et symptom på denne indstilling.

 

Networking og udvikling

På en efterskole får man mulighed for at få et pusterum fra den traditionelle hverdag. Der er fokus på at se børn som hele mennesker, der har brug for både skolefaglig læring, læring indenfor andre ting her i livet og social læring. Med andre ord har efterskoler typisk fokus på at udvikle børns kompetencer bredt. Efter et efterskoleophold vil man typisk have mødt en masse nye mennesker, fået oplevelser og venner for livet samtidig med, at man har fået en faglig kompetent undervisning.

 

Hvilken efterskole skal man vælge?

Der er adskillige ting, man skal se på, når man vælger efterskole. Typisk vil den første ting, man ser på være geografien. Nogle børn/unge har det bedst med at være i praktisk afstand til forædrene. Dette bør respekteres. For at få et godt ophold er det vigtigt, at de føler sig trygge. Dernæst skal man kigge på, hvilken fagligprofil man ønsker. En af de mange gode ting, man kan sige om efterskoler er, at de har mulighed for at opbygge en unik profil. Der findes for eksempel efterskoler, der har fokus på sport, mens andre har fokus på kreative fag. En anden indgang kan være religion. Er det vigtigt, at ens børn kommer i en kristen efterskole for eksempel, så findes de også.

 

 

 

Comments Off
×