Derfor bør du drikke kaffe

  • January 08, 2021
  • by

Kaffe er en nationaldrik i Danmark, og det er der ingen vej udenom. 70 % af danskerne starter dagen med en kop kaffe (eller to), og kaffe er også en integreret del af møder i det professionelle liv og hyggelige stunder i det private liv både derhjemme og i caféer. Heldigvis er der en masse fordele ved at drikke kaffe – så hvis du ikke allerede er kaffeelsker, så kan det være, at du bliver det, når du har læst denne artikel. Her har vi nemlig samlet en masse gode grunde til, hvorfor du bør drikke kaffe (med måde, naturligvis).

Kaffe kan gøre dig klogere

Kaffe er ikke kun en opkvikker for mange om morgenen – det kan faktisk decideret gøre dig klogere. Den aktive ingrediens i kaffe er koffein, og det blokerer virkningerne fra en hæmmende signalstof kaldet adenosin. Når koffein blokerer virkninger fra adenosin kan koffein faktisk øge nervecellernes aktivitet i hjerne og dermed forbedre reaktionstid, hukommelse og den generelle kognitive funktion.

Kaffe kan bidrage til at forbrænde fedt

Koffein bidrager til at øge stofskiftet og fedtsyrernes oxidation, delvis på grund af dets stimulerende virkninger på centralnervesystemet. Det er netop grunden til, at koffein findes i de fleste kommercielle fedtforbrændende kosttilskud.

Kaffe kan forbedre den sportslige præsentation

Koffein mobiliserer fedtsyrer fra fedtvævet, og det kan forbedre den sportslige præsentation. Koffein er ifølge flere analyser i stand til at forbedre træningspræsentationen med op til 11-12 procent i gennemsnit.

Kaffe sænker risikoen for diabetes

Type 2 diabetes er en livsstilsrelateret sygdom, og den rammer flere og flere. Den er karakteriseret ved et højt niveau af blodsukker på grund af manglende insulin. Ifølge flere observationsstudier kan kaffe nedsætte risikoen for diabetes fra 23-67 procent – og hver ekstra kop kaffe om dagen nedsætter risikoen med 7 %.

Er du blevet overbevist om, at du bør drikke kaffe? Så kan du gøre det let for dig selv med et kaffeabonnement. Her får du mulighed for at prøve en ny unik kaffe hver måned og sparer samtidig op til 25 % på kaffens pris.

Comments Off