Arbejd under gode vilkår og skån ryggen

  • October 01, 2019
  • by

Hvis man er håndværker eller liggende og skal løfte tunge genstande, kan det skade ryggen rigtig meget. Ryggen er følsom, og derfor skal man passe godt på den. Her vil du få svar på to vigtige spørgsmål i forhold til løft.

Hvor meget må jeg løfte?

Der er selvfølgelig sat regler for hvor meget man må løfte, hvilket er meget godt. Derfor skal du være opmærksom på, om du eller din arbejdsgiver overholder de regler. Reglerne er således:

Hvis man er under 18 år, må man maks. Løfte 12 kg og skubbe eller trække op til 250 kg.

Hvis man er over 18 år, må man maks. Løfte 25 kg hvis det er under optimale forhold.

Som sagt er det vigtigt at passe på ryggen. Ryggen og rygsøjlen består af forskellige væv, som alle kan overbelastes, derfor er det oftest også svært at vide den eksakte årsag til rygsmerter. Dog er den hyppigste årsag til rygsmerter, tunge løft.

Hvad kan jeg gøre for at undgå skader?

Hvis det kun er løft sjældent, skal man bare passe på. En god ide vil være at bruge specielle løfteteknikker. En god løfteteknik er at starte med at gå lidt ned i knæ. Sørg for at ryggen holdes lige og når du løfter spændes der i mavemusklerne. Du skal også sørge for at dine fødder og knæ peger i den retning som genstanden er placeret i. Ved denne metode skåner man ryggen, fordi man løfter med armene.

Hvis man på den anden side, ofte skal løfte tunge ting, er det godt med en maskine. I dette tilfælde vil den bedste løsning være at investere i løfteudstyr til virksomheder. Ved køb af sådan en maskine, vil den løfte det hele for dig. Der findes forskellige slags løfteudstyr, for eksempel søjlekraner, vakuumløfter og flere. Derfor skal du nok finde et løfteudsyr som passer perfekt til netop din virksomhed.

Comments Off