4 gode grunde til at tage på efterskole

  • October 25, 2019
  • by

Kender du nogle, der skal på efterskole og har du selv overvejet det? Det kan også være, at du før har læst om det et sted, men ikke er helt klar over, hvad du skal forvente, hvis du tager på efterskole. Du hører for det meste altid succeshistorier hvad angår efterskoleophold, og det er ikke så underligt, for det at tage på efterskole bringer mange fordele med sig.

Dyrk dine interesser

Langt de fleste efterskoler fokuserer på en bestemt interesse, sport eller har et andet tema, som gør, at du kan dyrke dine interesser i langt højere grad end du kan, når du går på en almindelig folkeskole i 8., 9. eller 10. klasse. Er du helt vild med idræt, kan du f.eks. tage på idrætsefterskole og dyrke idræt hver dag.

Få helt unikke venskaber

Efterskole har også den fordel, at du får dannet nogle helt specielle venskaber på meget kort tid. Det er både på baggrunden af, at du bor på skolen og derfor er tvunget til at lære de andre elever at kende, men også fordi I alle samme er der grundet en fælles interesse.

Bliv mere selvstændig

Selvom der er lærere på skolen, som fungerer en smule som dine forældre, fordi de sørger for, at du ligger i din seng om aftenen, kommer til timerne osv., står du alligevel rigtig meget på egne ben. Du skal lære at fungere sammen med en roomie på dit værelse og løse eventuelle konflikter.

Du får en virkelig god oplevelse

Det er de færreste mennesker, der fortryder et år på efterskole. Du vil højst sandsynlig kunne stå i slutningen af året og se tilbage på det fedeste år. Du kommer til at opleve så mange fede ting med mennesker, du holder af, så det kan kun blive et godt år.

Comments Off